Eerst kayakken, dan hardlopen

Vrijdagavond ben ik met concertmaatje Ruud naar Speakers gegaan, in Delft. Daar trad Kayak op. Het was het op één na laatste optreden dit jaar (op 27 november staan ze nog in De Pul in Uden), daarna even een time out, en volgend jaar gaan ze ‘officieel’ op toernee met hun nieuwe project en album Nostradamus – The Fate of Man.

In het voorprogramma stond Toyz, een stel uitstekend musicerende gitaarrockers. Er werd in geen enkel nummer gezongen, de sologitarist was de duidelijke frontman van de groep. Het werd nog een vrij lang optreden.

Nieuw toegevoegd aan de Kayak line-up: Joost Vergoossens en gast-zangeres Monique van der SterEn dan Kayak. De heren en één dame hadden er weer ouderwets zin in. Dat straalde de groep de hele avond uit, vooral de altijd vrolijke en veel met het publiek communicerende zanger Bert Heerink. Voor Kayak-begrippen was het een vrij ‘basic’ optreden, met weinig toeters en bellen, geen lichtshow, iets minder symfonisch leek het wel, eigenlijk was het best een nogal ‘rockend’ optreden. Anders dus dan we van de oude Kayak gewend waren. Al waren er weer mooie sferische momenten, waarbij Ton Scherpenzeel weer helemaal loos kon gaan op de toetsen. Zoals Niniane, the Lady of the Lake, mijn favoriete Kayak-nummer.De band speelde een enkel vrij recent nummer als Close to the Fire, maar overwegend oude klassiekers als Wintertime, Starlight Dancer, Ruthless Queen en Periscope Life. Dit tot groot enthousiasme van het toch niet zó oude Speakers-publiek.

Een van de vier…

En dan vandaag de één van de vier gelopen, een tien kilometer wedstrijd waaraan altijd weer veel leden van de vier plaatselijke atletiek verenigingen deelnemen.
Ditmaal waren ‘wij’ van Haag Atletiek de gastheren. Start en finish was dan ook op de atletiekbaan van de Laan van Poot.
Hoe het ging: ik heb lekker gelopen, niet ‘over de top’, maar zeker niet ingehouden. Mijn streven was om beneden de 48 minuten te blijven, gezien mijn huidige – nog niet optimale – vorm een realistisch streven. Dat bleek te kloppen, uiteindelijk kwam ik in 47.16 binnen. Helaas zag ik mij de laatste kilometer genoodzaakt de bosjes in te duiken, wat toch al gauw zo’n minuutje scheelt, dus eigenlijk had er nog iets meer ingezeten. Echt ontevreden was ik echter niet.
En zoals ik nu terugkijk op deze loop, zo doen en deden dat ook al die anderen: sommigen tevreden, anderen iets minder, maar stuk voor stuk voldaan dat ze het weer hebben volbracht. Klik hier voor uitslagen

No Responses Yet

 1. kayak is wel 8)

 2. Hoi Fred,

  Even weer vanuit Egypte op jouw weblog gekeken want we waren natuurlijk nieuwsgierig naar jouw prestatie op de 1 van de 4 loop. Toch een voor jou (naar omstandigheden) mooie tijd 😀 !!. Zo elke keer weer een minuutje eraf en je zit weer goed binnen de target van onze groep. Marcel en ik genieten nog van een laatste relaí avondje in Dahab. Vandaag hebben we onze laatste duiken gemaakt (heel mooi met weer vele vissen). Morgen mogen we niet duiken want we vliegen ‘s avonds laat terug. Dus Fred, je ziet mij wel weer maandagavond op de training. Groetjes

 3. en dan vandaag even een rustdag??

 4. Kayak, bestaat die nog dan???? Vond ik vroegah helemaal geweldig…. 😀

 5. Kayak klinkt me bekend…

 6. Ze zijn zo’n twee jaar weer herenigd, zij het dat de voormalige zanger Max Werner wegens gezondheidsproblemen is afgehaakt en gitarist Johan Slager niet benaderd schijnt te zijn… Met name Ton Scherpenzeel heeft er weer helemaal zin in om dóór te gaan!

 7. Heet de zangeres toevallig Cindy of ben ik nu in de bonen??

 8. Nee, dat klopt. Cindy Oudshoorn was de zangeres tijdens de vorige tournee. Ditmaal werd haar plaats ingenomen door Monique van der Ster.

 9. Vandaag dus met de beentjes omhoog…..;)

 10. Nou, niet echt… Vanavond (maandag) weer 10 x 400 gedaan. Dat is nu eenmaal een eigenschap van veel lopers: ook al gaat het niet meer zo snel als voorheen, ze blijven fanatiek!

 11. Je tijd valt toch best mee, Fred.
  Je bent alweer op de weg terug.

 12. Het gaat de goede kant op!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: