Weekendje Tubbergen – vrijdag

Bijna alle personen die twee jaar geleden aan het fietsweekend in Tilburg deelnamen (zie weblog 11 en 13 oktober 2004) waren ook ditmaal van de partij.

We gingen voor een gezellig weekendje Overijssel inclusief hardlopen, fietsen en wandelen. Dat klinkt veel spartaanser dan het was, want aan het Bourgondische aspect is ruime aandacht geschonken. Dat laatste zat al in het arrangement begrepen, met z’n allen in Hotel Tubbergen, twee overnachtingen inclusief ontbijt en diner, beide maaltijden overvloedig en van goede kwaliteit.

Vrijdagmiddag vertrokken we vanaf Den Haag Centraal Station met de trein naar Amersfoort, daar overstappen in de trein die in Almelo zou stoppen, van daar uit was het nog zo’n twintig minuten rijden met de streekbus.
Maar ja, wat gebeurde? Eenmaal in Almelo gearriveerd, misten we na het uitstappen een bepaald persoon die door zijn luidruchtige vrolijkheid niet zo makkelijk over het hoofd kan worden gezien: Jan Letsch. Hij zou toch niet…..? Ja, hij zou wel, hij zat inderdaad nog in de trein. Of liever gezegd: hij stond op het punt om uit te stappen, maar een aantal mensen in het gangpad belemmerden hem de doorgang. Geen kwade opzet, ze moesten er kennelijk ook uit. Echter, de overijverige conducteur had het vertreksignaal al gegeven. De deuren sloten zich. Dag Jan!

De rest van de groep ging naar de bushalte voor het station, Marlies probeerde Jan per mobiel te bereiken, wat na enkele pogingen lukte. Jan zou van de volgende stop, Hengelo, weer de trein terug naar Almelo nemen. Paul en Marlies wachtten hem op, de rest ging met de bus naar Tubbergen.

Het is uiteindelijk allemaal goed gekomen. Tegen zeven uur zaten we aan de eerste warme maaltijd van het hotel. Daarna gingen we koffie drinken in een café in de buurt. Wim Kramer, die juist vandaag jarig was, kreeg ter plekke een cadeautje aangeboden van de groep.

Daarna zijn wij naar ‘The Fox’ gegaan, zo’n beetje ‘The Place To Be’ in Tubbergen. Zo werd ons verteld door de uitbater. En inderdaad, het bleek een gezellige uitspanning met veel jongeren. Maar ook de wat ouderen, waaronder de meeste leden van onze groep, amuseerden zich, ieder op zijn of haar manier. Zo had de jonge dame van ons gezelschap al snel ‘anschluss’ met twee charmante Tukkers, waren Paul van O. en Paul K. de plaatselijke biertjes aan het uitproberen en gaf Jan L. weer een van zijn onnavolgbare dans-acts ten beste.

WORDT VERVOLGD, FOTO’S EVENEENS

No Responses Yet

  1. … en daar heeft Fred niets van gelogen. Het waren (ruim) twee fantastische dagen!!

  2. Nou horen jullie het ook nog eens van een ander……. Rest van het verslag volgt!

  3. Een hardstikke gaaf vakantieweek-end, zoals we door de cafes en landerijen rond Tubbergen trokken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: