Koning(B)inneNach

Ja, jullie ook hè? Van harte gefeliciteerd met de Koningin. Alhoewel Beatrix eigenlijk op 31 januari jarig is; haar moeder Juliana zou morgen jarig zijn geweest.

Gisteren had oude vriend Diederik mij uitgenodigd voor een etentje, eigenlijk was het nog een verlaat verjaardagscadeautje. Maar eerst een borrel vooraf in Rijswijk, waar hij nog niet zo lang geleden met vriendin Nel een nieuwe woning heeft betrokken.

Wij gingen naar een bijzonder gezellig, intiem restaurantje met erg vriendelijke bediening en een prima keuken. Tijdens het eten diepgaand geboomd over de essentie van het leven. Dus over de liefde. Dit in combinatie met astrologie, onze oude passie. Na het eten zijn we naar de KoninginneNach gegaan. Of eigenlijk naar een onderdeel daarvan, de BinnenNach, een soort Music In My Head in het Spui- en het Filmtheater. Die middag had ik er nog kaartjes voor gekocht op het Buitenhof. Wij – Frank, Ingeborg en Marjolein van Haag, ikzelf en op het laatste moment ook Diederik – vormden zo een groepje.

Ik geloof niet dat wij een slechte keus hebben gemaakt. Binnen was het qua temperatuur behaaglijker dan buiten, bovendien viel er ook muzikaal gezien genoeg te genieten. Eigenlijk is het enige concert dat wij helemaal hebben gevolgd dat van Spinvis.

Spinvis, hier overigens tijdens een optreden bij het NoorderslagfestivalDe in cult-kringen immens populair geworden singer-songwriter met de eigenzinnig-dromerige liedjes en aparte melodietjes werd begeleid door een dijk van een band. Of eigenlijk is Spinvis de hele band, met onder anderen een celliste, Saartje van de Camp, en een trompettist/toetsenist met een kek groen jasje waarin ik de acteur-musicus Hans Dagelet (pa van Tatum, dus een goed beeldhouwer is hij ook…) herkende.De muziek is met niets te vergelijken, maar ik probeer het toch maar: een mix van pop, rock en cabaret, een mespuntje Symfo-rock, een theelepeltje Canterbury-sound, een vleugje Walkabouts, een toefje Cure, een tipje Tindersticks.

Al met al werd het een zeer aangenaam concert. Spinvis heeft niet een uitzonderlijk goede stem, maar wel precies de stem die geschikt is voor het soort liedjes dat hij zelf componeert, van die schetsjes uit het leven van alledag, vanuit een heel eigen invalshoek belicht en bezongen.

Daarna hebben we brokstukjes van de groep Solo gezien, en de eerste twee nummers van Dyzack. We hadden nog een laatste officiële tram naar (ieders) huis, anders hadden we de nachtbus moeten nemen.

No Responses Yet

  1. Toch wel apart die foto van de familie op het bordes. Drie van de 4 zijn er niet meer en zo oud is die foto niet.

    En… Elkaar niet kwijtgeraakt bij de Nach ?

  2. Nee, we waren binnen dus van kwijtraken was geen sprake. Toch weer anders dan bij sommige HAAG-trainingen…..

  3. Overigens had ik dezelfde gedachte als jij, Lodewijk: drie van de vier in andere sferen, slechts op te roepen via de speciale telefoonlijn van Char…..

  4. FOTOVERSLAG GEZELLIGE BINNENACH OP HAGAZINE.NL/SPECIALS , VIDEOVERSLAG BINNENKORT OP KANAAL7.COM 8)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: