Geen Monster-lijke tocht

Graag had ik jullie laten delen in de heroïsche strandslag van mijn medelopers en mijzelf. Immers, vandaag was de grote dag van de Olsthoorn Halve Marathon in Monster, de zwaarste halve marathon van ons land. Ofschoon niet topfit, wilde ik toch meedoen. Desnoods héél langzaam, op mijn gemakkie.

Echter: ik werd gered door de bel in de vorm van een e-mailtje van Mike. Hij had op een site gelezen dat de halve marathon niet doorging. Nu had Marjolein juist een gratis startbewijs voor mij en dat zou ik gaan ophalen, maar dat hoefde niet meer. Toch maar even langsgegaan om te zeggen dat het feest niet doorging.

Maar wat nu? Eigenlijk was het best een saai dagje. Ook weleens lekker, niets te hoeven of te moeten. Zelfs niet recreëren. Schilderen misschien? Dat had gekund, maar dat heb ik niet gedaan. Nauwelijks tenminste, ik heb wel een schilderij ‘af’ gemaakt door er wat kleur aan toe te voegen.

Uiteindelijk was mijn enige actie van enig belang boodschappen doen bij de grootste kruidenier, voor de Elzasser Zuurkool. Hoe je het bereidt zal ik binnenkort beschrijven, want het is alweer lang geleden dat ik een recept op mijn weblog plaatste.

Helaas is mijn camera niet teruggevonden. Ik kreeg vandaag een mailtje met deze boodschap. Mijn goede oude getrouwe Canon Powershot A85 is slachtoffer geworden van menselijke ondeugden: achteloosheid van mijn kant, diefachtigheid van de nieuwe eigenaar. Want dat-ie door iemand is ‘meegenomen’ lijkt mij wel duidelijk.

Maar ja, een fanatieke weblogger als ik ben kan niet zonder camera, dus vanmiddag ben ik langs de Mediamarkt gegaan en heb een waardige opvolger aangeschaft: de Canon Powershot A570 IS. Batterijen erbij, SanDisk memory card, tasje. En nu maar afwachten of de foto’s de relatief goede kwaliteit van die van zijn voorganger kan evenaren, misschien zelfs overtreffen.

Morgen ga ik waarschijnlijk in Delft lopen, de Kopjesloop. Dit ter compensatie van de gemiste halve marathon. Achteraf  las ik dat de lopen toch doorgingen, zij het niet op het strand en de halve marathon was ingekort tot 17 kilometer. Maar ja, toen had ik mij al op andere zaken ingesteld.

Advertisements

No Responses Yet

 1. Foei Fred, gered door de bel.
  Op http://www.halvemarathonvanmonster.nl stond vanmorgen heel vroeg al dat er een ander en korter parcour gelopen zou worden. Er waren naar mijn idee heel erg weinig Haag leden.
  Door die ingekorte route (gebruikelijke rondje Monster en dan over het fietspad heen en weer naar Hoek van Holland) werd waarschijnlijk ook de organisatie gered. Op de terugweg stond er bij een bepaalde strandopgang (ter hoogte van ‘s Gravenzande) een heleboel politiebusjes. Duidelijk niet voor ons. Op een gegeven moment was er in de verte een explosie gevolgd door zwarte rook. Eenmaal thuis bleek dat het om granaten ging en dat het strand bij ‘s Gravenzande was afgesloten.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/2486953/_Granaten_op_stranden_markeringsgranaten_.html
  http://www.ad.nl/binnenland/article1813202.ece?nscategory=dichtbij
  Daar hadden we dus nooit overheen kunnen lopen.

 2. Ruud, petje af. Jij hebt nog iets van de Haag-grandeur kunnen redden! Maar ik neem beslist revanche, er zijn lopen zat de komende tijd…

 3. jammer was leuk om je weer eens te zien. ik heb een aangepaste versie gelopen 😉

 4. Martine, jij hebt wel voor hetere vuren en woestere zeeën gestaan eh.. door hetere vuren, woestere zeeën en over hogere bergen gelopen! Dan is zo’n ‘aangepaste’ versie maar een makkie….

 5. mooie camera Fred en jammer dat de monstertocht niet door is gegaan.. daarom veel succes morgen in Delft

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: