Uitwas van commercie: ik krijg er een sik(!) van…

Het was een relaíe dag gisteren, maar er valt niet veel bloggenswaardigs te melden. Dat ik even flink heb gefitnessd inclusief 30 minuten op de crosstrainer (dat is mijn cardiotraining, ik heb een hekel aan de loopband) en achteraf een korte sauna, geloven we wel dacht ik zo.

Eigenlijk was ik van plan om later naar Rotterdam te gaan. Daar draait het Internationale Film Festival Rotterdam weer op volle toeren. Dat plan heb ik zeer ten dele gerealiseerd. Dat wil zeggen: ik bèn naar Rotterdam gegaan, en ik wàs in De Doelen om een kaartje te scoren. Maar na tien minuten ben ik rechtsomkeert gegaan. Er stonden namelijk zulke enorm lange giga-rijen voor de kassa’s, zonder overdrijving honderden mensen. Dat schoot niet op. Ik wilde een film gaan zien om half drie (over en van Geerts landgenoot Jean Luc van Damme). Ik stond om tien voor twee in de rij. Dat zou ik niet gaan redden. Dus maar weer terug. Voor de rest wat in huis gerommeld. Wel nog een paar keer buiten geweest – dat was geen pretje – om boodschappen te doen.

Oh ja, mij wel nog even wild-geërgerd aan een uitwas van het commercialisme. Gek genoeg vond ik later nergens op internet een reactie van iemand die mijn verontwaardiging deelde. Integendeel, louter lovende recensies. Ik heb het over de Gilette Power Fusion, dat scheerapparaatje met van die ingenieuze mesjes en een batterijtje. Ik heb het houdertje met een paar mesjes destijds gekocht voor een habbekrats. Toegegeven, het scheert lekker, maar op zeker moment zijn de mesjes op. Voor € 32,95 (jawel, bijna 70 gulden!!!!) koop je 8 nieuwe mesjes, daar doe je dan op zijn gunstigst een half jaar mee.

Ik ga mij maar weer met het electrische scheerapparaat of met die goedkope camping-mesjes scheren. Ik vind het pure oplichterij, zo’n actie. Het gekke is dat de meeste mensen het doodnormaal schijnen te vinden. Ik zal wel ouderwets zijn…

 

No Responses Yet

 1. Je moet ze ook in de aanbieding kopen Fred! Dan heb je ze voor de helft van de prijs! Hou de foldertjes in de gaten! Zeker rond vaderdag! En hoe glader je bent, des te harder je loopt!

 2. JC Van Damme? Pfffff … hoogstens iemand die niet ver van hier is geboren, maar een verwaand nest dat na 2 jaar in Hollywood geen interview in zijn moedertaal meer kan geven omdat hij ‘has forgotten the language’, dat noem ik geen landgenoot. Ik heb hem ooit ontmoet, en laat ons zeggen dat het toen geen groot succes waw 😉 Heb ‘t nooit hoog op gehad met die gast …
  Volgens mij scheert hij zich trouwens met van die hééééle dure Gilette-mesjes, de snob 😉

  Goe weekend!

 3. Hoe gladder de reclame hoe duurder het product!

 4. Toch vind ik je met ongeschoren koppie wel iets uitstralen.
  Dus Fred bespaar je die 70 gulden en ga er lekker voor eten.

 5. Gewoon je baard laten staan. Veel goedkoper! (ok., flauw)

 6. Gewoon je baard weer laten staan Fred, net als (bijna) alle hardlopers vroeger!

  Wist trouwens niet dat Jean Luc van Damme een landgenoot van Geert Wilders was. Het land uit met die Geert! 😉

 7. Ik had altijd de Gillette contour plus mesjes gehad die waren zo rond de 10,- euro en had je er 10.Deze zijn nog wel te koop. Maar scheren niet meer zoals vroeger. Veel eerder bot en dat zal wel bewust zo gedaan zijn om andere nieuwe mesjes te laten kopen.
  Ben toen overgestapt naar Gillette Mach 3 welke 5 stuks iets van 12 euro kosten.
  Het scheert wel weer wat beter maar dat deden de vroegere mesjes ook. Het is net als met een printer. Ze zijn heel goedkoop maar op de inkt loop je leeg. Het is oplichting Fred…….. we gaan massaal onze baard laten staan 🙂

 8. Een goed voorbeeld van de doorgedraaide commercie. Nuchter blijven en praktische denken kan helpen 🙂 Geen haar op mijn kin die eraan denkt zo’n ding te kopen.

 9. klopt die mesjes zijn levensduur… ik vind het ook schandelijk… laat me baard maar staan 😉

 10. Waarom ben je dan ook begonnen aan dat dure apparaat.
  Ik doe het nog altijd met dezelfde oude houder en HEMA-mesjes.

 11. Hans, ik had niet meteen door dat de losse mesjes zó duur zouden zijn, vandaar. In het vervolg ga ik mij ook maar weer ‘ouderwets’ scheren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: