Klusjes klaren

Erg veel spannends is er niet gebeurd vandaag. Er moesten wat klusjes worden geklaard. Eerst een scriptie van 75 kantjes redigeren (was ik al eerder deze week mee begonnen) en daarna naar Artifact om papier en tekenmateriaal te kopen voor een ander klusje waar ik nu even niet over kan uitwijden maar waar ik de rest van de dag mee zoet ben geweest. Althans, met een opzetje.

‘s Middags heb ik ook nog even de loopschoenen aangetrokken en ben de duinen ingegaan, zo’n 40 minuten. Het ging weer met veel pijn en moeite gepaard, en wat was ik weer amechtig. Ik heb twee jaar geleden rond deze tijd ook zo’n periode gehad. Gek, ‘s winters ondervind ik altijd meer problemen dan ‘s zomers. Het is alsof er ergens vanuit mijn – wat stijve – rug signalen naar benen en vooral knieën worden gezonden, wat een heel verzuurd gevoel geeft en een absoluut onvermogen om snel en ontspannen te lopen.

Maar komaan, dat kleinzerige gedoe, dat geloven jullie wel. Meestal gaat het met een paar dagen over. ‘s Avonds zowaar nog enkele tv-programma’s gezien, zoals Andere Tijden met een documentaire over ‘de Hollandse periode’ van The Beach Boys en Char, altijd interessant en vooral frappant, wat men er ook van zegt.

Feb_2009_032_2En weer een foto die niets met dit blogje te maken heeft maar mij wel vanavond is toegezonden door  Hugo, de grote Doornvogels-leider. Ik loop hier tijdens een – blijkens outfit, gezichtsteint en lommerrijke staat der bomen zomerse – wandeling van de groep met Agnes, een van de dames-Doornvogels.

Ach, voor je het weet is het zomer. Maar voorlopig is het een kwestie van doorbijten, vooralsnog is deze februari een grauwe, saaie en kille maand. Ook vandaag weer fietste ik net in zo’n winterse bui met hagel, natte sneeuw en regen. Dat was geen pretje.

 

No Responses Yet

 1. Nog even Fred. De lente is aantocht!

 2. trek je niets aan van het mindere gevoel tijdens sommige loopjes; soms geraak je nu eenmaal slecht in je ritme. Er zijn zo van die dagen …
  ‘t voornaamste is evenwel dat je netjes alle oefenstondes blijft absorberen. Nog enkele weken en we lezen in de krant over de ‘blanke Keniaan uit Den Haag’!

 3. Geert, hangt ervan af, als de zon gaat schijnen is deze Keniaan opeens zo blank niet meer…

 4. Die Beach Boys docu was idd zeer de moeite waard maar Char? Dat trek ik echt niet 🙂
  Je winterdipje verdwijnt straks vast als sneeuw voor de zon als we de eerste toefjes lente weer ervaren.

 5. voor je het weet zweten we weer het AV haag terrein af tijdens de 12uurs

 6. Moet ook elke keer weer moed verzamelen met dit weer, dus een zonnetje is welkom.

 7. Ja. lekker weer in je korte broekje lopen. Nog even geduld

 8. Die winter is zo goed als voorbij. Vandaag was het hier weer zeer aangenaam loopweer.

 9. Wat ben je toch veelzijdig Fred!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: