Pre-lente dag

Img_7051Img_7053Img_7047Er is waarachtig al iets van lente merkbaar in de lucht. Een ondefinieerbaar, tintelend gevoel. Aan de natuur is het nog niet zo goed te merken, ofschoon je vooral ‘s ochtends steeds meer vogels hoort zingen. En hier en daar geven de eerste bolgewassen kleur aan het overheersend grauwbruin van de met dor bladafval geplaveide bosgrond. Toen ik eergisteren richting Ockenburgh liep, zag ik bij de ingang van dat park een opvallende concentratie van gele winterakonietjes en sneeuwklokjes staan. Deze heb ik vandaag op de foto gezet, toen ik dit combineerde met een wandelingetje door Meer en Bosch. Daar zag ik nog bovenstaande aalscholver wapperen met zijn vleugels, kennelijk na het scholven van alen of andere vissen.

Later in de middag ging ik naar de stad. Ik had afgesproken met Paul Versteegh, we gingen wat inkopen doen in verband met komende verjaardagen van clubvrienden. Ik had met hem afgesproken bij de Vrije Academie, waar hij zijn atelier heeft.

Img_7070Img_7068Img_7064Img_7062Img_7063Img_7069Img_7065Nu ik er toch was, heb ik meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om de foto-expositie van Pavel Wolberg te bezichtigen op de parterre, waarin het schrille contrast tussen oorlogsdreiging – vanwege de voortdurende aanwezigheid van het leger in het straatbeeld – en een welhaast hedonistische levensstijl van met name jonge Israëliërs wordt verbeeld, maar ook de tragiek van het Palestijnse volk pijnlijk voelbaar wordt. In die zin lijkt de kunstenaar geen partij te kiezen. Sommige foto’s lijken, nee, zijn geënsceneerd al is moeilijk te zien welke.

Na het shoppen gingen we naar Dudok om een palmpje te vatten. Op de valreep zag ik daar David (Dick) van Es, oud-klasgenoot van het Haags Genootschap. Andermaal deze week werd ik met het verleden geconfronteerd!

Img_7072We liepen nog even naar De Plaatboef en vervolgens naar Run2Day. Dat was om de Nike Lunar Racer en de Nike Lunar Trainer te passen, ik ben zo zoetjes-aan toch weer aan ‘verse’ schoenen toe en lichte schoenen lijken mij het einde. Echter, in tegenstelling tot wat op de website van Run2Day Den Haag staat (er zouden nog veel in voorraad zijn), bleken de schoenen – zelfs landelijk gezien – uitverkocht. Nou ja, een andere keer ga ik wel eens op schoenenjacht, het zal wel weer mijn andere favoriete schoenmerk, Mizuno, worden.

No Responses Yet

  1. Als je km’s maakt voor de marathon dan gaat het hard met de schoenen.

  2. Je hebt gelijk, het wordt weer knap warm buiten 🙂

  3. Het zijn op dit moment inderdaad voor het grootste deel de vogels die de lente aankondigen. Verlangend kijk ik uit naar hogere temperaturen wat weer een beetje kleur tevoorschijn tovert in de natur.

  4. zijn die nikies niet meer te krijgen joh. zijn heel populair

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: