Beentjes laten wapperen

Dsc08015Oh jee, dat gaat niet goed. Na alle activiteiten van de afgelopen dagen dreig ik te boek te staan als constant feestvierende weblogger. Daar moet maar eens verandering in komen. Al was het alleen maar vandaag ;-)… Oh ja, let niet op de foto’s want die hebben niets-niente-nada met de training van maandagavond te maken. Het zijn foto’s die onder andere Leo Tolboom maakte tijdens de 12-uurs estafette en er moesten gezien het item van dit blog toch wat loopplaatjes bij.

En vandaag, oh nee, gisteravond liever gezegd, stond er een programma met korte tempo’s op het programma volgens het schema 200-400-200 meter in 3 kilometer tempo. Omdat een groot stuk van het parcours niet is voorzien van kilometeraanduidingen, liepen we in plaats van meters minuten: 1-2-1 minuten en dat drie keer. Met telkens circa anderhalve minuut rust tussen de tempo’s en drie minuten rust tussen de series. Alleen in Meer en Bosch konden we even gebruik maken van de markeringen op het hoofdpad, die om de honderd meter zijn aangebacht.

Dsc_9058_ijfr_1000Dsc_9060_ijfr_1000Img_1711_3We hadden een vrij grote groep met Henk, Dick, Jos, Ad, Wouter, Pierre, Fred, Ellen, Eveline, Daphne, Ank en Lara. Misschien ben ik een paar mensen vergeten, bij voorbaat excuses.
Het was warm, maar niet overdreven warm. Toch waren mijn korte shortje en mouwloze singlet in Haag-kleuren geen slechte keus, en mijn snelle schoentjes ook niet. Deze avond heb ik een beetje revanche op mijzelf genomen door bij de tempo’s flink door te trekken. Dat ging goed. Zo beroerd als het zaterdag ging, zo goed ging het nu.

Na afloop zijn Ellen en ik samen naar huis gelopen, we wonen bij elkaar in de buurt en zijn ook naar de club toegelopen. Woensdag staat een fartlek op het programma. Dat wordt sowieso een warme training en, als we Henk moeten geloven, een training met een verrassingselement. Zal mij benieuwen…

Advertisements

No Responses Yet

 1. Je hebt zo van die dagen dan lukt alles en soms echt helemaal niks.

 2. Dat wordt heerlijk de zee in Fred!

 3. ik blijf het raar vinden dat je om aan te tonen dat je nog aan sport doet foto’s uit de oude doos nodig hebt … 😉

 4. Je hebt een punt Geert, de foto’s zijn sterk gedateerd. Mea Maxima Culpa! (Alleen Maxima mag ook wel trouwens 😉

 5. Carlo, je weet het maar nooit alhoewel daarvoor geen aanwijzingen zijn gegeven…

 6. Je hebt in ieder geval getraind, dat kan niet iedereen zeggen.
  Veel plezier met de woensdagtraining.

 7. Lekker getraind Fred, ik ben ook benieuwd naar het verrassingselement woensdagavond. Volgens mij kan het beter een verrassing na de training zijn als tijdens.

 8. Jacq, dat gevoel krijg ik ook een beetje…

 9. Ik zal morgen aan je denken, voor mij staat er ook een pittige interval op het schema.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: