Lekkere Luggies en mooie Liggies…

De laatste vrije dag. Het klinkt gek, maar zó erg vind ik het niet om weer te gaan werken. Er waren de afgelopen tien dagen vele mooie momenten, maar vanwege het slechte weer en de hernia-achtige problemen waren er ook veel ‘binnenzit’ dagen. Daar wordt ik altijd een beetje ‘gaar’ van, ik ben graag buiten. Maar ja, het was meer dan eens onaangenaam koud en vooral onaangenaam glad, trainingen kon ik niet volgen en wedstrijden konden niet gelopen worden, al heb mij er wel toe gezet om bijna elke dag een stukje te lopen. 20 tot hooguit 35 minuten, niet langer omdat de pijn het mij onmogelijk maakte.

TheomaassenvincentvandehoogenzonderIk heb wel zowat alle one-man shows van de diverse cabaretiers gezien, hetzij op TV of via Uitzending Gemist op de PC. Herman Finkers, Guido Wijers, Jan-Jaap van der Wal, Freek de Jonge, Theo Maassen en uiteraard Najib Amhali ‘live’ op Tweede Kerstdag. Wijers was goed, hij gaf een prima show ten beste met als running gag die charismatische Michael Jackson-pose. Ik vond hem beter dan de vorige keer, en dat gold ook voor Van der Wal. Finkers was ook erg goed maar op de een of andere manier miste ik zijn snorretje, dat hem destijds een onmiskenbaar komische uitstraling gaf. Ook vond ik zijn woordspelingen en grappen vroeger wat hilarischer. Wel was hij erg open over zijn ziekte, die ongeneeslijk blijkt en alhoewel hij daar zelf heel filosofisch-laconiek over doet, drukt dat onbewust toch een stempel op zijn voorstelling.
Ook verrassend goed was Freek de Jonge, al vond ik de manier waarop hij het publiek tot een politiek-correcte stellingname dwong met zijn hoofddoekjes-act nogal tenenkrommend. Theo Maassen vond ik erg sterk, rauwe provocerende acts gaan bijna naadloos over in relativerende en wijsgerige bespiegelingen, waardoor hij het publiek steeds op het verkeerde been weet te zetten.

"Aftershave werkt alleen bij mannen die geen aftershave nodig hebben"

Dit vond ik altijd wel een grappige uitspraak (niet van Theo Maassen overigens). Vandaag heb ik mijn Iris-cheque verzilverd, de cadeaubon die ik kreeg vanwege de rol van man met lange witte baard. Met dank aan de P. Oosterleeschool! Wat ik ervoor heb gekocht heeft echter niets met baarden te maken, sterker nog: alles met gladgeschorenheid! Kortom: ‘een luchtje’. Ook al werkt het bij mij niet…;-)

Img_3027_3 Het is een wonderlijke wereld, die van de luchtjes, de parfums, aftershaves en de eau de toilettes. Er zijn hele sites aan gewijd, ook met recensies, zoals deze. Wat is een lekker luchtje? En welke past bij mijn persoon? Lastig. Ik heb wel een reeks flesjes staan waarvan een deel al bijna op is.

Obsession van Calvin Klein vond ik altijd wel lekker, ik heb deze meer dan eens gekocht. Een beetje zware, zoete geur die licht aangebracht moet worden en lang blijft ‘hangen’. Het is wel een ‘avond’ geur, meer zwoel dan sportief. Puma Create is ook lekker, dat is meer een frisse, sportieve geur, uitstekend geschikt voor zomerse dagen en/of na sportbeoefening. Lekker geurtje! Dan is er die van Van Gils, een complexe, kruidige geur, en ‘Pleasure for Men‘ van Estée Lauder. Dat flesje Amando staat er een beetje voor spek en bonen bij want die is allang op, maar wat ik mij ervan kan herinneren is dat het een nogal zware, vrij sterke geur had.

Uiteindelijk heb ik een flacon ‘Hugo Boss on the Bottle’ gekocht. Heerlijk zoet-kruidig luchtje dat lang blijft hangen. Ook deze heb ik al eerder gehad. Niets mis mee. Ik kreeg ook nog een monsterflesje Jean Paul Gaulthier mee, die schijnt ook zeer goed te zijn. Het originele flesje heeft de vorm van een mannentorso.

…en er was licht!

Tenslotte – ik spring wel erg van de hak op de tak, maar dat moet een keer kunnen – wil ik nog even kwijt deze avond op tv een verrassend mooie documentaire te hebben gezien van Joanna Lumley, getiteld ‘In the land of the Northern Lights’. Op advies van een wetenschapper reist zij naar het noordelijkste en meest duistere deel van Noorwegen om het noorderlicht te aanschouwen. Dat het noorderlicht een spectaculair natuurverschijnsel is was mij uiteraard bekend, maar zo spectaculair zoals dat in deze documentaire wordt getoond heb ik het nooit eerder gezien. Misschien zijn er onder de bloggers wel mensen die hier ooit live getuige van zijn geweest, in dat geval denk ik dat zij zullen beamen dat er weinig natuurverschijnselen mooier en indrukwekkender zijn.

Wie ongeduldig is of geen tijd heeft, start de opname bij 4:50!

No Responses Yet

 1. Theo Maassen vindt zich zelf fantastisch en totaal mijn humor niet! Geef mij de humor van Finkers maar! Om Finkers kun je al lachen zonder dat ie praat! Dat zijn de goeie!

 2. Hoi Carlo, ik begrijp heel goed dat jij Maassen niet kan trekken (ik had ook altijd moeite met hem en types als Hans Teeuwen, erg puberaal) alleen viel het van mijzelf op dat ik ‘m ditmaal toch wel sterk vond. Enerzijds is hij erg lomp en grof maar aan de andere kant laat hij ook zijn gevoelige en twijfelende kant zien, dat maakte het voor mij interessant. Maar qua humor is Finkers de sterkste van het stel, Amhali komt wat dat betreft op een goede tweede plaats.

 3. Het stukje dat ik van Weijers gezien heb, was zo onrespectvol en zo vulgair dat ik aan deze man geen kiloWatt meer zal besteden.

 4. onmiskenbaar de pen van Fred: niemand kan zo luchtig over een luchtje schrijven :-))
  Mag ik jou en de jouwen bij deze dan ook een bijzonder luchtig en welriekend jaar toewensen?

 5. Ik ben een rationele bèta en weet dat het Noorderlicht geladen deeltjes zijn afkomstig van de Zon. Ze worden gevangen door het magnetisch veld van de Aarde en botsen met hoge snelheid op de gasmoleculen van onze atmosfeer.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Poollicht

  Ik ben nu wel benieuwd welke vrouwenluchtjes jij lekker vindt.

 6. Hans, klopt, dank voor jouw aanvulling. Trouwens, die professor legt – en tekent – dat aan het begin van het filmpje ook nog uit. Mijn favoriete vrouwengeurtje? Dat is toch Chanel 5, licht aangebracht…

 7. Dus jij mag vandaag weer aan ‘t werk! Je hebt er ondertussen als het goed is al meer dan een halve dag op zitten. Wat leuk om te lezen dat je zo’n mooie documentaire hebt gezien over the northern lights. Ga het zo eens even bekijken. Lijkt me een mooi verschijnsel om eens in het echt te bewonderen. Grappig dat je over de verschillende cabaretiers schrijft. Wij hebben alleen Herman Finkers gezien en waren enorm onder de indruk van zijn grappige show, hoewel zijn ziekte een groot onderwerp vormde, blijf ik er toch bij dat het ontzettend lachen was. Helaas heb ik het niet helemaal tot het einde kunnen volhouden, ‘k was echt te moe toen 😉 Maar graag wil ik die show nog eens helemaal gaan zien. Guido Wijers kan mij niet zo boeien. Fijne dag! Oh en trouwens, jij was de eerste die mij wees op Li(Evelyn)tje!! Dat heb ik toch echt nog nooit door gehad dat je dat ook zo kon schrijven, bedankt! 🙂

 8. ik hoop dat je weer snel lekker kunt lopen… een mooi en gezond 2010

 9. Lekker al die luchtjes, laatst Canali gekocht voor man ook een lkr luchie. Ben al paar dagen beizg met Weijers te zien, maar vind m erg leuk.

 10. ‘k Heb nog even de doc gekeken over de ‘northern lights’, erg prachtig! Misschien wel mijn doel om die binnen nu en 5 jaar te gaan zien in het echt! Waar ik me aan erger is de mevrouw die het presenteert, daardoor komt het minder mooi bij mij over 😉 (vooral de “thank you!”). Geef mij maar David Attenborough als presentator of Patrick Stewart als voice-over. Dit moet je ook even zien: http://www.youtube.com/watch?v=4fhT6Zr5bXM (vanaf 2.05 min. en zeker hoe op 2.39 min. dat naar boven stormt…heel bijzonder, eigenlijk alle natural wonders wel waar deze man over vertelt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: