High Five mislukt, High Tea O.K.!

DSC_0126 Eigenlijk was ik van plan om twintig minuutjes, nou vooruit: hooguit een half uurtje rustig uit te lopen vanavond. Dat is er echter niet van gekomen. Integendeel, onderweg naar de club – zoals altijd op maandag hardlopend – kwam ik Dick tegen ("Ik kom zo" riep hij nog) en eenmaal bij het clubhuis dacht ik: ach kom, ik loop een stukje met de groep mee voor de gezelligheid, hooguit de warming up en dan terug naar huis. Maar de verwachte stijfheid viel reuze meer, en de rechterkuit was weliswaar wat gevoelig maar tijdens het lopen had ik daar geen last van. Dus toch maar gewoon meegetraind, er stond een rustig duurloopje op het programma. We liepen van de Laan van Poot en de Nieboerweg naar Duindorp, en vervolgens via de Wieringsestraat naar de eerste binnenhaven aan de Dr. Lelykade. Bij de Konmar gingen we naar rechts en vervolgens via een stukje Doornstraat naar het Statenkwartier waar we op de terugweg over 'de Fred' (Frederik Hendriklaan) gingen. Even later ging de groep rechtsaf en ik naar links omdat dit een kortere weg naar huis betekende.

DSC_0162 Toch al met al tachtig minuten gelopen, meer dan genoeg wat mij betreft. De kuit voel ik nu wel iets meer, maar ik ga er van uit dat dit snel zal verbeteren. De foto's zijn twee van de vele die Leonie van Zuijlen tijdens de 12- en 6-uurs estafette maakte, ik ben zo vrij geweest deze van de website van Haag Atletiek te halen.

Die andere woudloper is Ruud van A., een van de trouwe reageerders op mijn weblog. Ik vind het wel een mooie foto omdat het precies weergeeft wat ik zo mooi vind aan de hardloopsport: intensief bewegen door de vrije natuur, liefst alleen alhoewel het groepsgebeuren natuurlijk ook niet te versmaden is. De 12-uurs estafette is daar een prachtvoorbeeld van.

High Tea

Ik heb het nog niet over gisteren (zondag) gehad. Welnu, veel valt daar niet over te vertellen, de hele dag heb ik binnengezeten. Ik was zo gaar als wat, de vermoeidheid kwam er wel uit nu. 's Ochtends zijn wij nog wel actief geweest met het voorbereiden van een 'High Tea'. Het was vaderdag en mijn dochter zou met haar vriend komen brunchen.

High Tea 004High Tea 010 Wel grappig, zo'n High Tea. Het was wel een eenvoudige variant, want we waren met z'n vieren en dan eet je snel teveel. Je kunt het zelfs uitbreiden tot een ware brunch met diverse cerials (muessli en cornflakes-varianten), yoghurt, fruitsalade, tutti frutti enzovoorts. Wij hadden in ieder geval echte Engelse scones gekocht, neutrale en met rozijnen, die we konden bestrijken met originele 'Clotted Cream' en diverse jams. Verder waren er bonbons en verse aardbeien. Zelf hebben we sandwiches gemaakt van sneetjes casinobrood en versgebakken bruinbrood met harde korst. Deze bestreken we naar smaak met zalmspread of pesto, ruccola, cherrytomaatjes, zalm, rosbief of kaas. Ook waren er de bladerdeeghapjes met een vulsel van roergebakken spinazie met uitjes en knoflook, bestrooid met peper, een beetje zout en provencaalse kruiden en aangevuld met blokjes fetakaas of stukjes gerookte zalm. En niet te vergeten zelfgemaakte Quiche Lorraine met prei, spekjes en ham en kaas-bechamelvulling en vervolgens in de oven om er een bruin korstje op te laten komen. Als drank was er thee en versgeperste sinaasappelsap. Al met al heeft het ons goed gesmaakt, zelfs zo dat we 's avonds niet meer hebben gekookt. 

Maar wat heeft die High Five nu met High Tea te maken? Welnu, tijdens een van de laatste rondjes van de 6-uurs estafette, toen ik de baan opdraaide, kwam van de tegenovergestelde richting clubgenote Henriëtte mij tegemoet. Ze stak haar hand op maar ik had niet zo gauw door wat ze daarmee beoogde. Toen ze eenmaal 'High Five!' riep was ik al te ver doorgelopen om dat vriendschappelijke gebaar te beantwoorden. Nou ja, ze heeft het mij wel vergeven denk ik…

Advertisements

5 Responses

 1. Ha Fred,

  Ik heb het je vergeven hoor!
  Maar eh, de volgende keer wel een beetje lachen hoor, je keek wel erg serieus tijdens het lopen 😉

  Tot woensdag

 2. Hee Fred. Leuk. Ik had die foto’s ook gezien. En op de Haag-site staan er nog meer. Ik had het met de training wel zwaar. Heb tot het einde toe meegelopen maar was blij dat we er weer waren. Hoop dat het woensdag weer wat soepeler gaat. Wel goed dat je meegegaan bent overigens. Je twijfelde inderdaad bij de club.
  En wat die 6 uurs (in mijn geval dan) betreft, het blijft een ontzettend leuk evenement. Groepsgevoel, alleen lopen, tussenstanden bijhouden, wedstrijd tegen jezelf, wedstrijd tegen anderen, feestje na afloop. Kortom, het was weer een leuke zaterdag. Volgend jaar weer.

  PS. Heb copy (een verslagje) voor het Haagblad. Kan ik dat naar jou mailen?

 3. Mooie foto van Ruud zeg, vooral dat groen eromheen! Goed voor zijn zelfvertrouwen!

 4. Hoi Ruud, geen probleem, je kunt het naar mij toemailen en naar redactie@haagatletiek.nl
  Wij zijn benieuwd!

 5. Leuk zo’n high tea! Goed idee om zoiets met vaderdag te organiseren, ‘t ziet er lekker uit op de foto’s. Kan me goed voorstellen dat je dan ‘s avonds niet meer kookt 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: