2010: het jaar van de witte kerst

Platenavond2010 003 Platenavond2010 002 En zo zijn kerstavond en eerste kerstdag alweervoorbij. Vrijdagavond was wel een heel speciale kerstavond: geen mis, geen Weihnachtsoratorium, maar een heus platenavondje. Alle leden van Haag Atletiek werden opgeroepen oud vinyl, dus oude langspeelplaten (LP’s) al dan niet voorzien van krassen, mee te nemen naar het clubhuis, dan zouden die onder het genot van een hapje en een drankje gedraaid worden door onze huis-DJ Freddy Frauenfelder.

Kort en goed: het was een doorslaand succes! Niet qua opkomst – een bedroevend aantal, slechts 15 personen – maar qua gezelligheid en qua muziek. Wat leuk om die oude meuk (dat rijmt en is bovendien niet denigrerend bedoeld) weer eens te horen. Feest van herkenning veelal, en wat werd er toch goede muziek gemaakt in de jaren zestig en zeventig, maar ook in de jaren tachtig.

Wat er zoal gedraaid werd? Teveel om op te noemen: Nicky Hopkins, The Tubes, Manfred Mann, The Byrds, Led Zeppelin en The Stones, The Scorpions, Fleetwood Mac (de oude), Living Blues, ELO, Spandau Ballet, The Kinks, Stevie Wonder, enzovoorts enzovoorts. Er is ook veel niet gedraaid maar dat kon ook niet, daarvoor waren er toch teveel LP’s, maar Freddy deed zijn best om zo gevarieerd mogelijk te draaien. Er is zelfs nog gedanst! Kortom: de thuisblijvers hebben ongelijk gehad. Maar ja, kerstavond is wel een gezinsavond en bovendien was het bijna niet te doen om naar de club te komen. Te glad, teveel opgevroren sneeuw op zo goed als onbegaanbare paden en wegen. Volgens mij zijn dat factoren waardoor menigeen de gezelligheid toch vooral thuis heeft gezocht.

Platenavond2010 006 Platenavond2010 012Op de foto zien we Belinda met een bewijsstuk van het winterweer, een vervaarlijk uitziende ijspegel dat zomaar als dolk zou kunnen dienen, al was daar op deze vredige kerstavond geen aanleiding toe.

Een nummer wat niet gedraaid was zet ik hier maar even bij. Een hele oude van Fleetwood Mac. Herinnert u zich deze nog…nog…nog….nog?

 

 

 

 

Eerste kerstdag

Eerste Kerstdag 2010 001 Eerste Kerstdag 2010 045 En zo werd het eerste kerstdag. Gisteren heb ik nog geprobeerd een stukje te gaan lopen, maar dat was tamelijk hopeloos met al die opgevroren sneeuw. Toch nog zo’n twintig minuutjes gejogd. ‘s Middags gingen wij naar Rotterdam Alexander, we waren uitgenodigd door de ouders van onze schoonzoon om bij hen te komen eten.

Vooraf gingen we een uurtje bowlen in Lommerrijk! Tjonge, dàt is een tijd geleden dat ik heb gebowld en dat was te merken ook. Na een uur had ik de minste punten van het 6-koppige gezelschap, ondanks een strike en een bijna-strike. Maar goed, het was wel weer even leuk.

Terug bij de ouders, hebben we heerlijk gegeten. Voorgerecht met Hollandse garnalen, een uitgebreide en verfijnde gourmet met vlees, garnalen en spaanse lekkernijen. Het dessert was ook subliem, verrukkelijke ijsgerechten met een crèpe, een brownie en koffie met anijslikeur toe. Daarna nog lang nagetafeld en gepraat. Om twaalf uur verlieten we het huis om met onze schoonzoon en dochter terug naar Den Haag te reizen. Ondanks de voorspelde ijzel waren de wegen schoon en niet glad, dus de terugreis verliep voorspoedig.

 

 

 

Tweede Kerstdag

Het was de hele week al glad, maar vanmorgen was het echt spek- en spekglad: niet alleen de opgevroren sneeuw, maar ook stukken van de – op het eerste gezicht ‘schone’ – trottoirs en wegen – waren hier en daar spiegelglad. Maar de kerstcross ging gewoon door. Evenals vorig jaar werd de kerstcross gelopen op het veld en gedeeltelijk de baan van de Laan van Poot. Dit omdat het ‘eigenlijke’ terrein, het duin- en strandgebied nabij de Savornin Lohmanlaan, onbegaanbaar was.

Kerstcross 2010 014 Kerstcross 2010 006 Vorig jaar heb ik niet meegedaan, dit jaar wel.  Eigenlijk viel het qua begaanbaarheid best mee, dit alternatieve parcours. Veel sneeuw op het veld dat hier en daar begon te smelten, dus erg glad was het niet. En een zonnetje die zowaar enige warmte afgaf! Voordat de lopers van start gingen, werd een meisje van negen jaar officieel in de bloemetjes gezet. Dit omdat zij onlangs is ingeschreven als 1500ste lid van Haag Atletiek!

 

Kerstcross 2010 028 Kerstcross 2010 027 Kerstcross 2010 023 Kerstcross 2010 018 De cross was qua parcours niet overdreven zwaar maar toch pittig, ik ging natuurlijk te hard van start en moest na twee ronden de een na de ander laten passeren. Maar toch was het wel weer leuk om te doen en meteen een waarschuwing om wat rustiger aan te doen met eten. Maar ja, dan is kerstmis geen goed moment, dat heb ik ook nu weer ervaren. Zier Schaap nam mijn toestel over toen ik ging lopen, als dank moest ik bijgaand plastic tasje fotograferen ;-)… Daarin zat een trainingshesje voor het eerdergenoemde nieuwe lid. Na de cross weer terug naar de familieschoot.

Meet-the-parents-little-fockers We zijn naar de bioscoop gegaan, ‘Meet the Parents’ met grote namen als Robert de Niro, Dustin Hofman en Barbara Streisand. Het was zo’n enorme mega-bioscoop aan het Spui, met van die roltrappen tot aan de vijfde verdieping. ik ben er al eerder geweest. Het was nu druk, volgens mij zaten alle zalen voor. De film was wel grappig maar niet de beste film die ik ooit zag. Maar uitstekend voor zo’n familie-dagje uit. Met de tram weer naar huis. Daarna gekookt – voor zover dat vanmorgen niet is gebeurd – en ons volgepropt. Wij kunnen geen pap meer zeggen. De komende dagen maar weer eens proberen om de eet- en snoeplust aan banden te leggen.

 

One Response

  1. Uit bovenstaande blijkt wel dat de kerstdagen helemaal niet saai hoeven te zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: