Oudejaarsbesoignes

Led-zeppelin-stairway-to-heaven Sinds vanavond is Emiel Roemer mijn favoriete politicus! Maar niet om louter rationele motieven ben ik bang. In de Top 2000 was hij vanavond de 'lijst-duwer'. "Welke plaat moet er volgend jaar beslist op één?!" vroeg Matthijs op de voor hem zo welbekende super-enthousiaste wijze. Roemer vond dat 'Stairway to Heaven' van Led Zeppelin (weer) naar nummer 1 moest. Daarna kwam een hele litanie over hoe goed hij dat nummer wel vond en vindt, dagelijks draait-ie het met de luidsprekers wijd open, thuis en in de auto.

Wat mij betreft is daar geen speld tussen te krijgen, 'Stairway' is de beste rockballade ooit gemaakt, in muzikaal opzicht perfect gearrangeerd, met een prachtige opbouw. Al heb ik het nummer in mijn leven honderden keren, misschien wel duizend keer, gehoord, iedere keer schiet ik vol als ik er goed naar luister. Kijk, dan kun je spreken over een èchte klassieker.

Nu hoor ik menigeen al denken: wat oubollig. Ja, dat mag zo lijken maar Purcell, Bach en ga-zo-maar-even-door zijn van nòg verder terug en hun muziek weet ook heden ten dage bij menigeen een gevoelige snaar te raken. Wat ik maar beweren wil: echt goede muziek is tijdloos.

Oubollig, oliebollig. Mooi bruggetje naar de andere activiteit vandaag. Dat was vooral veel wandelen! Ik ben namelijk naar Delft gegaan om – jawel – oliebollen te kopen. Waarom helemaal naar Delft? Dankzij de jaarlijkse Oliebollentest uit het Algemeen Dagblad. De beste oliebollenbakker uit de regio, althans volgens het AD, is Denies die met zijn kraam voor de ingang van de Makro staat. In het algemeen klassement staat hij op de vijfde plaats. Richard Visser uit Rotterdam is na vele jaren op nummer één te hebben gestaan, gezakt naar de zestiende plaats – het door Koopmans geleverde meel was ditmaal niet van goede kwaliteit – en de eerste plaats is ingenomen door Meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse, die het hele jaar hebben geëxperimenteerd om de volmaakte oliebol te creëren. Maar goed, Spijkenisse was mij iets te ver dus het werd Delft.

Gebakkraam Denies 002 Het was wel een mijl op zeven, maar dat was mijn eigen schuld, ik heb niet goed genoeg de OV-reiswijzer geraadpleegd. Had ik dat gedaan, dan was ik meteen naar Delft-Zuid gereisd. Nu ging ik naar Delft (hoofdstation). Even bij de informatiebalie gevraagd hoe ik bij de Makro kon komen. Er zou wel een bus in de buurt komen, maar dan moest ik eerst de loopbrug over (weer een bruggetje ;-). Het was een lange hoge trap en dan komen we wéér op Stairway to Heaven uit. Meteen een goede training voor de Puinduinrun… Dus eerst een tijd gewacht op bus lijn 80, die mij zo dicht mogelijk bij de plaats van bestemming bracht. Echter vanaf de halte was het zeker nog twintig minuten lopen naar de Makro. Maar daar werd ik snel geholpen, ook al was het best druk bij Gebakkraam Denies.

Met mijn oliebollen weer naar het station (ditmaal Zuid) en terug naar Den Haag CS. Nog even op de decadente toer, ik had nog wat cadeaubonnen liggen en die heb ik bij Douglas verzilverd. Het werd de Eau de Toilette van Acqua di Gio, ik kende de geur al van een monsterflesje en vond die bepaald lekker.

Minder lekker rook het een uur later in mijn huis, het was maar goed dat mijn vrouw op haar werk was. Nadat ik bij AH wat boodschappen had gedaan, ging ik appelbeignets maken. eigenlijk viel dat best mee. Uiteraard de tuindeur open om de walm te laten ontsnappen. Maar het resultaat was goed. Na het eten – wilde zwijn medaillons, die hadden wij tot dusver nooit gegeten – hebben we er een geprobeerd, bij de koffie. De eerste oliebol heeft inmiddels eveneens zijn weg naar het inwendige gevonden. Hij is héérlijk!! En dat terwijl-ie niet eens opgewarmd was. Maar daar laten we het even bij. Morgen is er weer een dag! En nog wel de laatste dag van het jaar 2010, maar ik heb zo'n vaag idee dat ik hiermee niets nieuws vertel…

 

4 Responses

  1. Maak er een mooi 2011 van Fred! We zien elkaar wel weer ergens!

  2. ja, prachtig..die Roemer gisteren!! Trouwens, meer van de Top2000 is prachtig. Alle goeds, gezondheid en sportief plezier in 2011, Fred!!

  3. Voor jullie een hele fijne jaarwisseling en geniet van de appelbeignets.

  4. Een mooi en gezond 2011 toegewenst… veel plezier vanavond

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: