Warmste pasen sinds 300 jaar(?)

Het waren heerlijke paasdagen met alleen maar strakblauwe luchten en louter zon! (Oh ja joh? Je méént het, niets van gemerkt). Nou goed, het is het intrappen van een open deur, maar laten we de deuren nog maar even wijd open staan en terugblikken op een pasen die voor veel hardloopbloggers veelbewogen waren (met de Marathon van Utrecht en de 60 en 120 van Texel).

Zelf heb ik noch op loop-, noch op cultureel gebied weinig spannends te vertellen want de pasen zijn in zeer besloten (familie)kring doorgebracht. Wat niet wil zeggen dat we er niet op uit zijn gegaan! Integendeel, de afgelopen dagen is er veel naar het strand gegaan, waarbij afgelopen zaterdag de kroon spande met bijna subtropische temperaturen.

Meer en Bosch  Ockenburgh Eerste Paasdag 2011 047 Meer en Bosch  Ockenburgh Eerste Paasdag 2011 050 Meer en Bosch  Ockenburgh Eerste Paasdag 2011 038 Meer en Bosch  Ockenburgh Eerste Paasdag 2011 029 Meer en Bosch  Ockenburgh Eerste Paasdag 2011 011 Meer en Bosch  Ockenburgh Eerste Paasdag 2011 020 Echter op Eerste Paasdag lagen wij af te niften achter een schermpje want toen blies er een ijskoude wind vanuit het Noordwesten. Echter klagen zou ongepast zijn want ook toen scheen de zon de godganse dag. Hoe dan ook ben ik voortijdig gevlucht van het strand, dat niettemin drukker en voller was dan de dagen ervoor.

Op beide paasdagen heb ik in de vroege ochtend een wandeling gemaakt van ongeveer anderhalf uur. Eerste Paasdag leidde de weg naar Meer en Bosch, waar ik bijgaande filmpjes heb gemaakt. Schrik niet, ze zijn niet geweldig van kwaliteit maar het gaat mij meer om de vogelgeluiden. Op het eerste hoor je vooral de Zanglijster, op het tweede zie je de Grote Bonte Specht actief bezig. In dit seizoen is Meer en Bosch net één grote volière…

Tweede Paasdag 2011 003 Tweede Paasdag 2011 017Tweede Paasdag 2011 019 Tweede Paasdag 2011 014

Tweede Paasdag 2011 024 Tweede Paasdag 2011 026 Tweede Paasdag leidde de weg – ten dele joggend, ten dele wandelend – naar het Westduingebied. Het was erg vroeg, kwart over vijf stond ik al buiten en vervolgens ben ik in de bijna anderhalf uur durende jogging/wandeling kris-kras door het oh zo vertrouwde natuurgebied geen mens tegengekomen.

Wel heel mooi, die flarden mist (in Drenthe zouden ze zeggen 'witte wieven') die als een deken bleven hangen en pas later, toen de zon iets meer kracht begon te krijgen, oplosten. Ook hier hoor je tientallen soorten zangvogels, waaronder veel nachtegalen en bij de 'zandbak' de aanhoudende triller van de Sprinkhaanrietzanger.

Tweede Paasdag 2011 de avond 001 Tweede Paasdag 2011 de avond 011 Tweede Paasdag 2011 de avond 012 Tweede Paasdag 2011 de avond 030 Later op deze Tweede Paasdag werd het wederom warm maar omdat we familiebezoek hadden en mijn zwager en neef bij ons gingen klussen, zijn we thuis (of tuin)gebleven. Rond kwart voor elf hebben we wel gebrunchd en later, tegen de avond, zijn we met z'n allen in het Westbroekpark gaan wokken, in het wokrestaurant bij het Rosarium. Daarna nog even een korte wandeling gemaakt door het park alvorens huiswaarts te keren.

 

Advertisements

4 Responses

  1. Kwart over vijf Fred, das echt heeeeeeeeeel vroeg. Maar je krijg dan wel wat voorgeschoteld van moeder natuur. Mooie plaatjes en de specht is ook erg leuk om te zien.

  2. Jeetje wat een bord vol Fred! Doet me denken aan de Russen in Turkije!

  3. genoten van je paasdagen dus.

  4. Op jouw manier pasen vieren kwam ook vaak in mij op bij de laatste 15km van Texel ;-).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: