Zes maal duizend

Wat een fijne training weer, woensdagavond. We gingen nu, met Wim op de fiets voorop, via opgang Fuutlaan de duinen in en vervolgens linksaf tot aan Kijkduin. Van daaruit liepen we naar de Puinduinen en via de Kijkduinseweg en Ockenburgstraat kwamen wij op landgoed Ockenburgh zelf terecht. Daar liepen wij een tijdje en van daaruit gingen we weer terug, wederom langs de puinduinen. En vervolgens weer langs eerdergenoemde straten. Maar belangrijker dan de – overbekende maar toch heel fraaie – route was het programma: er stonden 6 x 1000 meter op het programma, en die mochten in 10/15 km. tempo gelopen worden. Behoorlijk pittig dus!

Meer en Bosch Ockenburgh Eerste Paasdag 2011 044 Maar evenals afgelopen zaterdag, ging het prima. Voor het eerst sinds maanden kan ik weer een 1000 meter in een redelijk tempo lopen. Wel was het zo dat ik elke volgende 1000 meter steeds een paar seconden langzamer liep, en op het lest zelfs bijna 20 seconden langzamer dan de tweede keer die ik in 4'22'' aflegde (de eerste keer zal mogelijk nog ietsje sneller zijn gegaan, maar die tijd is niet gemeten). Maar eigenlijk ben ik helemaal niet ontevreden. De rest van de groep liep trouwens ook meer dan behoorlijk, de koplopers waaronder Patrick en Ilse liepen steeds zo om en nabij de vier minuten.

Onderweg, op de Ockenburgstraat, kwamen we andere groepen tegen die hetzelfde programma liepen, waaronder een enthousiaste Carlo en Ruud, beiden onder meer bekend om hun geestige dialogen op dit blog. Die groep liep ook zo rond de 4 minuten per kilometer, enkelen zelfs dik eronder. Dat gold ook voor de groep Westbroek & Co, die ging zelfs nog een tandje harder.

De allerlaatste versnelling, de zesde duizend meter, was heel pittig, dat ging bij de Kijkduinsestraat een flink stuk 'berg'opwaarts en vervolgens rechtsaf de duinen in. Ik was ervan overtuigd dat ik daar zou moeten afhaken maar nee, dat gebeurde niet. Korte passen naar boven en niet gek laten maken door al die groepsgenoten die voorbij vlogen waardoor ik weliswaar, samen met Ellis, achteraan kwam te lopen maar het verschil met de anderen niet dramatisch groot werd. In de duinen ging ik op het laatst zelfs Ellis nog voorbij. Al met al een training van in totaal 90 minuten die voldoening gaf, en dat was ook het gevoelen van de anderen.

Na afloop zei Wim zelfs dat hij 'verbaasd' was over ons, en dat kunnen wij gerust als een compliment beschouwen. Tja, wat mij betreft: toch weer een paar pondjes eraf doet wonderen, dat is tenminste mijn verklaring.

Na afloop was het weer goed toeven in het clubhuis dat inmiddels een uitbreiding heeft ondergaan, evenals de ruimte achter de kleedkamers. Daar komt binnenkort de fitness-ruimte. De nieuwe ruimte die gevormd wordt door de aanbouw zal onder meer dienst doen als kinderopvang. Vooralsnog bleef iedereen op zijn of haar vertrouwde stekkie kletsen en wat drinken. Bijzonder druk was het overigens niet, waarschijnlijk zijn veel mensen weg met de pasen. Het was er niet minder gezellig om.

Advertisements

8 Responses

 1. Hoi Fred. Leuk stukje. Heb je Carlo vanmorgen nog in de trein gezien? Of zou hij met stijve beenspieren de trein gemist hebben. :o) Het ging inderdaad erg hard woensdagavond. Een pittige training, die 6×1000.

  Het is overigens Ockenburghstraat.

 2. Van Westbroek & Co deden 6 x 4 minuten,waarvan de laatste twee in het Hyacintenbos. Niet alleen maar over het asfalt lopen stampen, maar ook de natuur in! Dat moet jou als natuurliefhebber aanspreken.

 3. Ruud, dank. Ik ga het corrigeren! En André, ook wij hebben veel groen gezien, ook zaterdag. Toen liepen we ook door het Hyacynthiabos ;-). Cynthia liep toen ook mee…

 4. Fred! Het is en blijft een genot om jou tegen te komen tijdens de training!

 5. Het gaat weer de goeie kant op met je!!

 6. Weer een boost voor het vertrouwen dus.

 7. Nog gefeliciteerd met het bereiken van je zevende jaar. Nu de kilo’tjes erafgaan worden het misschien zeven magere jaren? ; )

 8. Wordt tijd dat we weer eens 12 uurs gaat komen van webloggers. Kunnen we je nieuwe onderkomen bekijken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: